LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE CYBERJAYA,PUTRAJAYA DAN KUALA LUMPUR


SK KUBANG KERIAN 2 - Tanggal 28 Ogos 2012, Kelab Komputer Skkk2 telah menganjurkan satu lawatan sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan Cyberjaya. Lawatan ini disertai seramai 35 orang murid diiringi oleh lapan orang guru pengiring, juruteknik komputer dan juga urusetia lawatan.

Lawatan ini bermula pada 28 Ogos 2012.  Rombongan ini akan mengakhiri sesi lawatan pada 31 Ogos 2012. Lawatan ini merupakan salah satu aktiviti ko-kurikulum yang dianjurkan oleh Kelab Komputer, SK Kubang Kerian 2, Chicha,Kota Bharu,Kelantan.


 Program ini telah disertai oleh para pelajar yang menjadi ahli Kelab Komputer sekolah Kebangsaan Kubang Kerian 2, sesi 2012. Aktiviti ini dilaksanakan bagi memberi pendedahan tentang editing filem digital dan sebarang aktiviti yang berkaitan dengan editing dan juga pengkomputeran kepada murid serta menimba ilmu sebanyak yang mungkin melalui penerokaan secara kendiri. Ini merupakan pembelajaran tidak langsung di luar bilik darjah. 

OBJEKTIF 
1.    Memberi peluang kepada murid menimba ilmu secara tidak formal. 
2.    Memberi peluang murid meneroka bidang ilmu yang lain dan memberi peluang murid 
       berdikari. 
3.   Membina kesimbangan intelek , jasmani, emosi dan rohani semasa lawatan. 

TEMPAT LAWATAN 
MSC Malaysia Creative Content Centre (MAC3), Rythnm And Hues Sdn. Bhd,Taman Botani, Pusat Sains Negara, Institut Terjemahan Negara, Zoo Negara, Seri Perdana, serta sekitar Bandar Putrajaya dan Kuala Lumpur. 

Semoga lawatan ini akan memberikan impak yang berguna dalam dunia pengkomputeran terhadap ahli kelab dan murid-murid yang menyertai lawatan ini.Murid-murid seharusnya mengambil pengalaman yang sangat berguina dalam sesi lawatan ini dan buangkan perasaan ingin menyertai lawatan hanya semata- mata ingin bergembira dan berseronok.

Sesungguhnya lawatan sambil belajar ini dapat memberi pendedahan dalam menimba ilmu secara tidak formaldi luar bilik darjah,belajar berdikari dan seterusnya dapat memperolihi kesimbangan intelek , jasmani, emosi d rohani dan sosial menerusi lawatan sebegini.Sedang mendengar taklimat mengenai MDEC daripada Puan Siti Hajar Alawaliah  Bt Hassan,Pegawai Eksekutif  Tallent
Asyik....Sesi taklimat dan ucapan selamat datang...
Dibawa melawat ke tempat-tempat menarik....sedang memerhati server Rythnm n Hues 
Disambut secara rasmi di Institut Terjemahan Buku Negara (ITBN)
Beraktiviti di ITBN...aktiviti berkumpulan yang dianjurkan oleh pihak ITBN
Sempat singgah di Zoo Negara
Tidak ketinggalan juga melawat ke Pusat Sains Negara..
 Merakam kenangan di sekitar Putrajaya....
 Senja di Putrajaya......


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
[blogger]

Penafian

Kami tidak bertanggungjawap terhadap sebarang kegagalan atau sebarang kerosakan yang anda alami semasa melayari blog ini....

Contact Form

Name

Email *

Message *

Theme images by Jason Morrow. Powered by Blogger.